Securizarea datelor si informatiilor

Securizarea datelor si informatiilor confidentiale trebuie privita ca fiind ansamblul de măsuri necesare asigurării secretului informaţiei împotriva accesului neautorizat. Ín principal se urmăreşte asigurarea securităţii informaţiei stocate sau transmise.
Asigurarea securităţii datelor presupune realizarea a patru obiective:
-    confidenţialitatea;
-    integritatea;
-    disponibilitatea selectivă;
-    nerepudierea.

Firmele îşi înregistrează în fiecare zi diferite informaţii pe suporturi de memorie. Acestea pot fi ţinta unor atacuri din partea firmelor competitoare, în mod direct sau de către o altă persoană care le poate vinde  concurenţei.

Studiile arată că peste 80% din atacuri vin din interiorul firmei prin urmare elementul labil este constituit de factorul uman. Un angajat tocmai concediat sau nemulţumit va putea să sustragă sau să distrugă datele la care are acces.Un angajat de bună-credinţă va putea fi şantajat de cineva din afara firmei pentru a sustrage sau distruge informaţia.

Pentru a se preîntâmpina aceste probleme reale, Agenţia va lua diferite măsuri (contramăsuri) concretizate în metode de protecţie a sistemelor informationale economice, a angajatilor (dar si verificarea activitatii acestora incepand cu posturile cheie ) :
-    protejarea informaţiilor, în condiţiile unui număr din ce în ce mai mare de ameninţări;
-    asigurarea continuităţii activităţii şi afacerii în condiţiile unui incident informatic;
-    identificarea informaţiilor critice şi protejarea lor;
-    optimizarea costurilor în condiţiile lucrului într-un regim securizat;
-    asigurarea cerinţelor legale referitoare la securitatea informaţiilor.
Standardul SR ISO/CEI 17799: 2004s
Securitatea informaţiilor, în orice domeniu de activitate, trebuie să fie o activitate continuă ( cel putin ciclica) pentru a se putea face faţă noilor ameninţări la adresa securităţii în general şi a datelor în particular.

Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
  • Societatea Romana
    Carpathia
  • Scoala de Soferi
    CAMA
  • Societate civila de avocati
    TITA&TITA
Downlaod Premium Themes